Приемат бюджет 2010
Приемат бюджет 2010 / Dariknews.bg

Гласуването на бюджета на община Пловдив за 2010-та година ще бъде приоритет на днешната сесия на местния парламент. На днешното си заседание съветниците трябва да решат, с колко пари да разполага общината през тази година и за какво да ги харчи.

В проектобюджета за 2010-та година общинската администрация е заложила около 225 млн. лева, 104 от които са държавна субсидия. В него са предвидени близо 40 млн. за капиталови разходи, 8 млн. за издръжка на детските градини, близо 6 млн. за преференциално пътуване в градския транспорт и 5 млн. за дофинансиране на държавни дейности.

За да бъде приет бюджета ще са нужни 26 от гласовете на общо 51 съветника. От опозицията в лицето на ГЕРБ, категорично се обявиха против и заявиха, че няма да го подкрепят. Въпреки това се очаква той да бъде приет, с гласовете на коалиционните партньори от ВМРО и БСП, чийто съветници са общо 20. Те със сигурност ще получат подкрепа от най-новата група в Общинския съвет, включваща съветници от ССД, Граждански съюз за нова България и Земеделски Съюз "Александър Стамболийски".