Президентът си пожела софийските улици да изглеждат като смолянските
Президентът си пожела софийските улици да изглеждат като смолянските / Николай Райшинов
Правителството трябва да създаде буфери за реалния сектор тъй като световната финансова криза би рефлектирала най-много върху него, това каза в Смолян президентът Георги Първанов. Той изрази увереност, че тези буфери ще бъдат заложени в бюджета, който правителството подготвя за 2009 г. Според него кризата налага някои финансови ограничения и затова трябва да се мисли стратегически. /Чуйте прикачения звуков файл/

В Смолян президентът и първата дама Зорка Първанова посетиха реставрираната Момчилова крепост. Те бяха посрещнати от родопска каба гайда и опитаха от традиционните за региона баница и фасул.

Държавният глава обеща, че той, правителството и кметът Дора Янкова ще полагат усилия Момчиловата крепост да се превърне във важна труристическа и културна дестинация, защото тя е символ на българската борба и воля за свобода.

Първанов преряза и лентата на изцяло реконструираната и обновената смолянска улица „Алеко Константинов” в квартал Каптажа и си пожела някога Цариградско шосе и всички софийски улици да изглеждат по този начин.