Нов параклис на Графа
Нов параклис на Графа / снимка: ВВС
Параклисът „Св. Великомъченик Мина“ в авиобаза Граф Игнатиево ще бъде осветен днес в присъствието на Президента на Република България и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев. Това съобщиха за Дарик от авиобазата. Храмът беше изграден по инициатива на държавния глава.

Изпълнението на проекта стана със съдействието на дирекция „Вероизповедания“ към Министерски съвет и Пловдивска Света Митрополия. Лично Негово Високопреосвещенство пловдивският митрополит Николай ще освети параклиса, посветен на Св. Великомъченик Мина.

Гости на церемонията ще бъдат още командирът на Военновъздушните сили (ВВС) генерал-майор Цанко Стойков, високопоставени лица от държавната администрация на президента, Областният управител на област Пловдив Здравко Димитров, командири на военни формирования и други.

Междувременно продължава инициативата на Командването на Военновъздушните сили за набиране на средства в подкрепа на семействата на загиналите пилоти от състава на 24-та авиационна база – Крумово. В нея се включиха голяма част от военнослужещите от авиобазите на ВВС. Част от събитията в нейна подкрепа включват и предлагането на авиационни фотографии, лично дело на военнослужещи от различни формирования.