Представят експертиза за имуществото на Ванко 1
Представят експертиза за имуществото на Ванко 1 / netinfo
Експертиза, извършена след оглед на място на имуществото на Ванко 1, ще бъде представена на днешното трето заседание на Окръжния съд по иска на комисията “Кушлев’’ за конфискация.

Магистратите ще изслушат и счетоводната експертиза за доходите от 1993 г. насам на семейството на рап певеца, който излежа присъда за склоняване към проституция. Комисията за отнемане на имущество, придобито от престъпна дейност, иска конфискация на два “Мерцедес”-а и ВМW и на къща с механа в Ягодово, която се води на малолетния син на Иван Главчев – Петър.

На предишното заседание по делото 88-годишната баба на Ванко 1 Цонка Главчева развесели публиката в съдебната зала с показанията си , че тя е дала 45000 лева на внука си да си купи преди 7 години Мерцедес. Спестяванията били

от търговия с каренца и покривки в арменската кооперация “Селска забрадка”. Адвокатите на комисията “Кушлев” оспориха показанията на бабата с нейна молба за увеличаване на социалната помощ. Те атакуваха с данъчни декларации на тъста и тъщата на Ванко 1 и твърденията на неговата защита, че парите за къщата в с. Ягодово са подарени от родителите на съпругата му за първия рожден ден на внука им Петър.

Комисията “Кушлев” води и дело за отнемане на семейния хотел на Главчеви. Ответник по това дело е бащата на Ванко 1 Петър Главчев, който излезе от затвора преди сина си.