Правят ново кръстовище на булевард Мария Луиза
Правят ново кръстовище на булевард Мария Луиза / netinfo
Ново кръстовище ще се изгражда на бул. “Мария Луиза”. То ще бъде преди Полиграфическия комбинат, към улица “Архитект Камен Петков”, където са разположени филиалите на няколко висши училища и 3 професионални гимназии.

Изграждането на кръстовището, което ще бъде с 2 ръкава,  ще започне до месец, съобщи кметът на район “Източен” Иван Тотев. Днес той ще пусне едномесечното предизвестие за премахване на заведение, което се намира на изхода на улица “Арх. Камен Петков” към “Мария-Луиза”.

Общаното асфалтиране на улиците в кв. "Гладно поле", където бетоновата настилка е в трагично състояние, се отлага с 3 седмици. Тотев обясни, че причината е тоталното кабелизиране на района от местна телевизия, която е заявила готовност да приключи изкопните работи за 20 дни.

До май месец ще започне и асфалтирането на ул. “Богомил” в отсечката на изток от реконструирания бул. “Източен”. Участъкът, който в момента е с паваж, ще бъде затворен за 3 месеца. Вече са проведени разговори с комуналните фирми преди полагането на новата настилка там да бъде подменен водопровода и да бъде положена тръбата на “Сити газ”, за да не се налага последващо разкопаване. Предстои обявяване на конкурс за проектиране на продължение на “Богомил”. Бъдещата 300-метрова отсечка ще свърже улицата с булевард “Санкт Петербург”.

Общо 25 улици са включени в строителната програма на район “Източен” тази година. Подробности чуйте от кмета Иван Тотев в прикачения звуков файл