Постоянна мярка „Задържане под стража” за двойния убиец в Пловдив
Постоянна мярка „Задържане под стража” за двойния убиец в Пловдив / netinfo

Пловдивският окръжен съд наложи постоянна мярка „Задържане под стража” на извършителя на двойното убийство в Пловдив.

61-годишният Георги Бажлеков уби 51-годишната медицинска сестра Радка Генова и сина й Евгени Димитров в апартамента им кв. "Тракия". Убийството бе извършено около 22:30 часа във вторник. 27-годишният стоматолог бе застрелян със самоделна пушка 16-ти калибър, а майка му починала от черепно-мозъчна травма, след като била ударена с пушката по главата. Според прокуратурата причината е междусъседски скандал за изхвърляне на боклука. Жената била администратор във Втора хирургия на УМБАЛ „Св. Георги”, а синът е бил стажант-стоматолог.

Срещу Георги Б. е повдигнато обвинение за убийство по чл. 116 ал.1, т.4 от НК. Текстът предвижда затвор от 15 до 20 години, доживотна присъда или доживотна присъда без право на замяна.

Съдебно-психиатричната експертиза доказва, че Бажлеков е бил напълно вменяем по време на извършване на престъплението, независимо от наличието на 0.98 промила алкохол в кръвта му, каза пред съда прокурорът от Окръжна прокуратура Божидара Попова. Свидетелските показанияса доказали, че той дори се е опитал да укрие улики от мястото на убийството.

„Дълбоко съжалявам, не е вярно, че съм ги убил заради торбичка боклук, стрелях за да се защитя, а сега никой не ми идва на свиждане, проплака убиецът в залата. Адвокатът му отказа да каже дали ще обжалва наложената мярка за неотклонение. Ако това стане тя ще се гледа от Апелативния съд на 23-ти август в 10:30 часа.

Днес двете жертви бяха погребани.