отнесен покрив в Смолян
отнесен покрив в Смолян / netinfo
Ръководството на Община Смолян ще внесе искане до местния Общински съвет, с което ще поиска отпускане на помощ за пострадалото семейство Илчеви, чиито покрив бе отнесен от буреносният вятър тази сутрин. Това стана ясно, след като зам.-кметът на общината инж. Марияна Цекова посети пострадалите.

„Проблемите са много сериозни, има тонове боклук. Покривът не е бил добре укрепен“, посочи след огледа инж. Цекова. Срутени са също и част от стените.

отнесен покрив в Смолян
netinfo

Бедствието застигнало домът им към 06:00 ч. Хората вътре чули силен шум, след което видели, че триетажната им къща е без покрив.

отнесен покрив в Смолян
netinfo

Живеем тук от 18 години, такива проблеми сме нямали. Чу се силен шум и видяхме, че покривът се свлече“, разказва стопанинът Георги Илчев.
Къщата е масивна, но бурният вятър не я е пожалил. Семейството продължава да я обитава, като на този етап няма поражения по етажите на сградата, намираща се на ул. „Георги Русев“.
отнесен покрив в Смолян
netinfo

Междувременно стана ясно, че закъсалите автомобили в село Мугла вече са освободени и пътят там е отворен.

Ски зона Пампорово отвари частично в 14:30 часа и ще работи с удължено работно време до 18:00 часа днес и през утрешния ден, съобщават от курорта.