Паднали дървета
Паднали дървета / netinfo
ТВ кулата на връх Снежанка се олюлява опасно! Работещите там описват усещането като в пътуващ влак!
За близо час пътят Смолян-Пампорово е бил затворен, заради паднало дърво на пътното платно, съобщиха очевидци. Огромният бор се стоварил на няколко метра пред автомобила им, като няколко секунди ги опазили от сериозни последици.

Дървото, което беше огромно се строполи пред очите ни. Освен това пътят е заледен и трябва много да се внимава. Чакахме близо час, но адмирации за огнеборците, които успяха след пристигането си да освободят пътя за около половин час. Имаше доста чакащи автомобили, други предпочетоха да търсят и обходни маршрути“, коментираха още смолянчани, които били на мястото на инцидента.

Силният вятър изкорени дървета в Пловдив

От дежурната част на областно пътно управление не бяха информирани за проблема. От там уточниха, че движението е в една лента по път III-866 Смолян – Стойките, в района на Смолян, поради опасност от падащи дървета. Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.

Паднали дървета
netinfo

От Пожарната също съобщават за множество получени сигнали за паднали дървета.

Жители от смолянската ул.“Перелик“ от блок №33 също сигнализират за няколко паднали дървета, като някои от тях са се ударили в покрива и стената на жилищата им. Проблемите започнали от снощи.

Паднали дървета
netinfo

Постоянно постъпват и нови за поражения, в следствие на силният вятър в Смолян, като един от тях е и за паднали тенекии от покрива на учебният корпус на филиала на ПУ „Паисий Хилендарски“.

Паднали дървета
netinfo

Бурният вятър подлага и на сериозно изпитание и работещите и на кулата „Снежанка”, която постоянно се олюлява, обяснява дежурният екип на радио-телевизионната кула. Страничното отклонение на върха на кулата под напора на вятъра днес е в метри, както визуално го определят хората в подножието на кулата, твърдят специалистите на „Снежанка”.

Дежурният екип на кулата описва обстановката в помещенията като усещане за олюляване в движещ се влак, а при по-силните пориви на вятъра трудно се запазва равновесие ходейки.

Паднали дървета
netinfo

Паднали дървета са затворили за известно време днес пътя към вр. Снежанка. Заради ураганния вятър не работят лифтовете в Пампорово, а ски зоната е затворена. Ски зона „Мечи чал” в Чепеларе работи.