/ Дарик архив
Полицията в Пловдив все още работи по организацията за сигурност, докато Пловдив е Европейска столица на културата. Това стана ясно на редовната пресконференция на ОД на МВР.
 
Увеличиха бюджета на „Пловдив 2019“ с 3 милиона лева

Шефът на полицията Атанас Илков отчете какво свършено за месец ноември. Регистрирани са 439 престъпления, 135 от тях са разкрити, отделно има и 58 разкрити престъпления от изминали периоди. 69 лица са привлечени като обвиняеми.
 
Като пример Илков посочи, че служител на V РУ са разкрили дързък грабеж, извършен от 16-годишен на бензиностанция. След употреба на сила, младежът задигнал 300 лева.  Задържан е и 21-годишен, който отнел със сила дамската чанта на жена.
 
Криминално проявени откраднаха 400 фасадни алуминиеви профили 

Старши комисар Атанас Илков се похвали и с добри резултати при редица акции за пресичане на престъпления срещу интелектуална и индустриална собственост. Разкрит е канал за контрабанда на стоки от Турция за страни от ЕС, открити са 560 артикула без право на притежание и търговия с тях.

По случая е задържан 41-годишен мъж, отчете старши комисарят. Разкрити са и 28 000 сашета със стимулиращи хранителни добавки, внесени от Турция и отново предназначени за страни от Евросъюза.
 
В село Старосел е задържан 45-годишен мъж за незаконно притежание на културни ценности - 82 монети от различни епохи. Предстои анализът им.