/ netinfo
Увеличаване с 3 милиона лева на бюджета на фондация „Пловдив 2019“ приеха на днешната си сесия пловдивските общински съветници. Парите идват от наградата „Мелина Меркури“, която в началото на лятото международното жури на Европейската комисия присъди на фондацията, подготвяща домакинството на града ни като ЕСК.

Представят културната програма за догодина, Пловдив е ЕСК

Още тогава в ефира на Дарик изпълнителният директор  на „Пловдив 2019“ Кирил Велчев обясни, че една от препоръките на експертите е да се изведе посланието, че наследството от годината на титлата е също толкова важно, както и събитията в самата година, ако не и по-важно, защото именно то е, което ще остане в града и хората.

Парите ще бъдат налични към бюджета на фондацията към 31 декември, тази година, е записано в докладната за днешното заседание на местния парламент.  
Дават 50 000 лева за НОЩ/Пловдив

От документа става ясно още, че „Пловдив 2019“ не са получили предвиденото за тази година финансиране към бюджета си от близо 8, 8 милиона лева. До момента организацията се разплаща със сумата от преходния остатък от 2017-та година, която възлиза на малко над 3,6 милона лева, както и с още 61 000 лева от други пера.

ПОС гласува и отчета на фондацията за първите 9 месеца на годината.