/ снимки: Кирил Кирилов, Фондация
Драсканици вандалски
101034
Драсканици вандалски
  • Драсканици вандалски
Пловдивската полиция извършва предварителна проверка за установяване самоличността на автора на хомофобските надписи, с които осъмна сградата на фондация „Пловдив 2019“ - един от Тютюневите складове. Прокуратурата е уведомена и след като бъдат събрани достатъчно материали по случая, ще бъдат внесени в държавното обвинение.
 
Офисът на "Пловдив 2019" осъмна с хомофобски надписи

Тази сутрин ръководството на фондация „Пловдив 2019“ е подало сигнал до полицията и до общината заради вандалския акт. Служителите на ОП „Чистота“ са реагирали веднага и до 09.00 часа надписите „Без гей пропаганда в Пловдив“, „Крадци“, „Боклук“ бяха заличени, каза пред Дарик артистичният директор на общинската организация Светлана Куюмджиева. Тя беше категорична, че не е очаквала чак толкова крайна проява и е била шокирана.
 

Драсканици

  Куюмджиева заяви, че е обезпокоена и притеснена от извършеното и определи действията на нарушителите като тормоз. Просто да не повярваш, че нещо подобно може да се случи в 21 век.   
 
По думите й в съседство има няколко камери, чиито записи най-вероятно ще бъдат проверени.
 

Драсканици

  Вероятната причина за случилото се е финансираният от фондацията проект „Балканска гордост“, който представя фотографии, артефакти и аудио-визуални инсталации от прайд шествията в големите балкански градове, включително София. Негов автор е фондация „Глас“, която организира и гей парада в София.

Припомням, че заради проекта от ВМРО и БСП поискаха оставката на Куюмджиева.
 
Чуйте и от приложеното аудио.