Атанас Илков
Атанас Илков / БГНЕС, архив
Полицаи и двама мъже спасиха три деца, едното паднало във вир на водопад до Карлово
100950
Полицаи и двама мъже спасиха три деца, едното паднало във вир на водопад до Карлово
  • Полицаи и двама мъже спасиха три деца, едното паднало във вир на водопад до Карлово
Три деца от Карлово, едното от които паднало във вир на водопада Сучурум в района, са спасени с усилията на двама мъже и полицаи от града. Сигналът за инцидента е получен около 18 часа в неделя, съобщи директорът на пловдивската полиция старши комисар Атанас Илков.

Незабавно натам бил изпратен автопатрул на районното управление. На място двама 29-годишни мъже се опитвали да възвърнат жизнените функции на 11-годишно момиче. Те обяснили, че току-що били извадили тялото на детето, след като го забелязали да пада в реката заедно с ярка раница. Единият от униформените се включил активно в оказването на първа долекарска помощ и в резултат на общите им действия, детето дало признаци на живот. С пристигналата линейка, която била насочвана по пътя от другия полицейски служител, момиченцето било откарано в болница в Карлово, а впоследствие е настанено в болница “Свети Георги” в Пловдив. По данни на лекарите детето няма сериозни наранявания и се възстановява успешно. 

Междувременно на мястото дошла майката и станало ясно, че заедно с тийнейджърката били още две нейни връстнички, които в паниката побегнали нагоре в планината. Благодарение на бързата реакция на двамата полицейски служители, момичета били открити на висока скала, до която достигнали по изключително опасна и необезопасена пътека. Децата били свалени и предадени невредими на своите близки. 

Като изключително доблестна и достойна за уважение определи постъпката на двамата 29-годишни карловци и на двамата полицейски служители старши комисар Атанас Илков. Той изрази дълбоко уважение и благодарност към четиримата, с чиито общи усилия бе възвърнат животът на едно дете, а други две бяха спасени.