/ netinfo
Поредна среща за пътните проекти организира областният управител Здравко Димитров, съобщиха от администрацията му. На нея стана ясно, че основното трасе от пътя Пловдив – Асеновград ще бъде завършено в срок, като ще бъдат поставени мантинели в средата, а достъпът до обектите, които са покрай пътя, ще бъде осигурен с временни входове и изходи, и временна пътна маркировка. Проектът за временна организация на движението ще бъде съгласуван с Пътна полиция – Пловдив.
 
Подготвя се разрешителното за строеж за кръговото кръстовище на изхода на Пловдив в посока Асеновград, за да започне неговото изграждане. Обектът трябва да е готов до края на годината.
 
До края на месец септември се очаква да бъде съгласува проектът и ПУП за локалните платна на пътя Пловдив – Асеновград, за да започнат отчуждителите процедури.
 
Все още се очаква експертите от Община Пловдив да дарят на АПИ проекта Югоизточен обходен път от Ягодовско шосе до връзката Пловдив - Асеновград, за да започнат процедурите по ПУП. Изграждането на пътната артерия е от изключително важно значение, за да започне и работата по проекта за рехабилитация на Околовръстния път на Пловдив.
 
На срещата присъстваха Дончо Атанасов – член на Управителния съвет на АПИ, Юлиян Инджов от фирмата изпълнител, директорът на Областно пътно управление-Пловдив Валентина Бакърджиева, архитекти, проектанти и експерти от общините Родопи и Куклен.