протест
протест / снимки: Кирил Кирилов
Много от тях не са наясно за какво негодуваха днес
протест
98085
протест
  • протест
По-добри условия на труд и заплащане очакват голяма част от превозвачите, които днес излязоха на протест в Пловдив. Те подкрепят предложението за създаване на Българска автомобилна камара. Десетки тежкотоварни камиони изразиха недоволството си на бул. „Санкт Петербург“ за времето от 11.00 до 15.00 часа.

Проектозаконът беше оттеглен от Народното събрание след протест на друга част от бранша, която се обяви срещу учредяването на подобна организация, както и след намесата на премиера Бойко Борисов. Превозвачите искат обединение на бранша и по-добри закони.
 

протест
netinfo


Немалко от водачите на тежкотоварните автомобили обаче не бяха съвсем наясно за какво негодуват или поне не пожелаха да го коментират.

Протестните действия преминаха без инциденти и блокиране на пътища. По голяма част от тировете имаше лозунги с надпис „За камарата!“ Демонстрацията мина под засилено полицейско присъствие. Днешният национален протест се организира от Съюза на международните превозвачи и Българската асоциация на сдруженията на автомобилните превозвачи. Той беше подкрепен и от други градове – София, Русе, Велико Търново, Плевен, Свиленград, Ямбол, Петрич, Враца и Варна.

Чуйте и от приложеното аудио.
 

протест
netinfo