/ netinfo
Обраха апартамент в Кючука
За броени часове служители на Трето районно управлние разобличиха автор на инсцениран грабеж. Както съобщихме, сигналът бил получен минути след полунощ в понеделник, 18 декември, 29-годишен пловдивчанин разказал, че на ул. “Брезовска” била издърпана борсетата му с 400 лева, банкови карти и ключове.

По случая е образувано досъдебно производство и сформираният екип от криминалисти започнал разследване. Не след дълго обаче било установено, че фактите, представени от мъжа, не отговарят на истината. Предстои материалите да бъдат внесени в Районна прокуратура-Пловдив.

Крадците се активизираха преди празниците

Апартамент е бил разбит и обран наистина обаче на 18-ти декември в Пловдив, съобщават от полицията. По първоначални данни посегателството е извършено за времето от 07:45 часа до 17.45 часа, след проникване с взлом през входна врата. От жилището са откраднати смартфон, цифров фотоапарат, дамски часовник, 300 лева и сребърни бижута.

Оперативна група на Първо РУ е направила оглед и разследването продължава в рамките на образувано досъдебно производство.