Капана
Капана / Дарик архив
Взломна кражба била извършена от магазин за дрехи в квартал “Капана” в Пловдив. Сигналът е подаден в събота, около 23.30 часа, в Четвърто РУ. По предварителни данни, от търговския обект били откраднати две луксозни дамски палта, лаптоп и музикална уредба. Щетите от посегателството са на стойност над 5000 лева.

Над 105 стека с цигари на обща стойност 6000 лева били откраднати от микробус в Асеновград. Според информацията, подадена на тел. 112, кражбата била извършена в нощта срещу събота, след счупване на прозорец на моторното превозно средство.

Автор на джебчийска кражба бе задържан от служителите на реда в Хисаря. В събота те действали по сигнал от 67-годишна жена, че в района на пазара на ул. “Гладстон” с ловкост ѝ било отнето портмоне с 200 лева. След предприетите незабавни заградителни и издирвателни действия малко по-късно в районното управление бил отведен извършителят – 46-годишен мъж от Русе. Допълнителна справка показала, че мъжът е известен на полицията и осъждан. Срещу него е започнато бързо производство, уведомен е дежурен районен прокурор.

Няколко жертви на кражби и грабежи в Пловдив

Пловдивски криминалисти разкриха и извършител на грабеж от началото на месеца. Съвместните действия на служители от Четвърто РУ и колегите им от отдел “Криминална полиция” стартирали на 2 декември, непосредствено след получен сигнал от 41-годишна жена.

Тя разказала, че около 03:10 часа на бул. “Княгиня Мария Луиза” била пресрещната от непознат, който я заплашил с нож и насила издърпал раницата ѝ. В нея потърпевшата имала около 100 лева, 40 турски лири, сребърни накити и други вещи. В хода на разследването са събрани доказателства, че посегателството е дело на 17-годишен пловдивчанин. С полицейска заповед той бил задържан за срок до 24 часа в Четвърто РУ. За случая е уведомена прокуратурата.