/ DarikNews.bg, архив
Възрастна пловдивчанка станала жертва на грабеж, съобщиха от полицията. На 5 декември, около 9:10 часа в Четвърто районно управление постъпила информация, че в района на Чифте баня от ръцете на 70-годишна жена била издърпана чантата й. В нея имало мобилен телефон, банкова карта, дребна парична сума и други документи и вещи. Работата по издирване на извършителя на престъплението продължава в рамките на образувано досъдебно производство.
 
Спипаха младежи, отмъкнали 120 луканки и консерви с месо

От полицията съобщават и за случай на кражба. Около 230 метра кабели са били откраднати от телекомуникационна компания в Пловдив. По предварителни данни, посегателството на стойност 4000 лева е извършено в периода 3-5 декември на територията на жк “Тракия”. Сигналът се разследва от служители на Пето районно управление.
 
Кражбите в Пловдивско зачестяват

Междувременно стана ясно, че мъж е в ареста за кражби от три съседни адреса на ул. “Славееви гори” в Пловдив. Мярката за неотклонение “задържане под стража” за срок до 72 часа е взета спрямо 31-годишен криминално проявен жител на града. Разследването е проведено от служители на Първо районно управление по три досъдебни производства от края на миналия месец за откраднат с взлом дамски велосипед от избено помещение и задигнати общо пет чифта обувки от междуетажни площадки.