/ DarikNews.bg, архив
За броени часове криминалисти на полицаите от Труд разкрили извършители на грабеж. На 12 ноември, 34-годишен жител на Трилистник се оплакал в полицията, че около 21 часа предната вечер му бил нанесен побой на улица в селото и отнет портфейл с лични документи, дребна парична сума и златна халка.

В хода на организираните незабавни оперативни действия същия ден било установено, че мъжът е нападнат и ограбен от негов 19-годишен съсед и 17-годишен пловдивчанин. Двете момчета са били задържани за едно денонощие в районното управление. След доклад на материалите в Районна прокуратура – Пловдив, мярката за неотклонение на 19-годишния е удължена до 72 часа.

Междувременно друг младеж е привлечен като обвиняем за два грабежа в Пловдив. На 22 октомври разследващ екип на Шесто РУ започнал работа по сигнал от 71-годишна пенсионерка, че към 20 часа, на бул. “Цариградско шосе” непознат издърпал насила дамската й чанта с лични документи и вещи, мобилен телефон и 17 лева.

Разбиха склад и откраднаха материали за 14 000 лева

По случая било образувано досъдебно производство и предприети оперативно-издирвателни действия по разкриването му. Седмица по-късно в районното управление постъпила информация, че на входа на голяма търговска верига на бул. “Санкт Петербург” по идентичен начин от 56-годишна жена бил отнет мобилен телефон. В резултат на активната работа са събрани доказателства, че двете посегателства са дело на 18-годишен пловдивчанин, криминално проявен и осъждан за грабежи. Намерени и иззети са част от откраднатите от него вещи. С прокурорско постановление на извършителя е повдигнато обвинение, взета му е мярка за неотклонение “задържане под стража”.

В хода на предприети незабавни действия служители на полицията в Стамболийски задържаха автори на домова кражба. Вчера 55-годишна жена от Златитрап сигнализирала, че през нощта била разрушена стена в имота й и задигнати  електрожен, електрически мотор и водна помпа, 5 пуйки, 4 зайци и около 300 килограма зърнен фураж.

При организираното издирване същия ден криминалистите влезли в дирите на 28 годишен мъж от Пещера,  23-годишен младеж от Леново и 15-годишен пловдивчанин. Двамата по-възрастни извършители са криминално проявени и с присъди. Спрямо тях е взета 24-часова полицейска мярка за задържане. Действията по пълното документиране на случая продължават под наблюдението на районната прокуратура. 

Бързо производство е започнато срещу 35-годишен криминално проявен жител на Сопот за кражба. Около 4 часа вчера мъжът бил заловен от служителите на реда в сграда, в която влязъл противозаконно с намерението да открадне електрически кабели. Местопроизшествието е запазено и посетено от оперативна група на полицията в Карлово. Случаят е докладван в районната прокуратура.