/ netinfo
Сигнал за грабеж разследват служители на Трето РУ в Пловдив. Малко след полунощ, на 17 декември 29-годишен мъж позвънил на спешен телефон 112 и разказал, че на улица ”Брезовска” непознат му издърпал бурсета с 400 лева, банкови карти и връзка ключове. По случая е образувано досъдебно производство. Предприети са активни действия за установяване автора на престъплението.

Стар познайник на полицията се оказа крадецът на 60 лотарийни билета

Извършител на друг грабеж пък бе разкрит и задържан от служители на Второ РУ в Пловдив. Работата на криминалистите започнала непосредствено след получен сигнал, че около 23.30 часа, на 14 декември, в близост до автобусна спирка на бул. “Шести септември” от ръцете на 23-годишна жена била издърпана дамската ѝ чанта.

При организираните издирвателни действия било установено, че посегателството е дело на 34-годишен криминално проявен жител на града.

Полицията издирва крадец на 1500 лв., задържаха крадла на 160 лв.

След доклад на материалите по образуваното досъдебно производство в Районна прокуратура-Пловдив, на мъжа му е наложена мярка за неотклонение за срок до 72 часа. 

Автор на взломна кражба също се озова в полицейския арест. В неделя 38-годишен мъж от Пловдив се оплакал в Шесто РУ, че от гаража му на улица “Ландос” били задигнати 3 ъглошлайфа и други вещи.

Обраха магазин за луксозни дрехи в Капана

При огледа било установено, че в помещението е проникнато след счупване на катинари. Малко по-късно в районното управление бил отведен 28-годишен познайник на служителите на реда. Предстои материалите по образуваното досъдебно производство да бъдат внесени в прокуратурата.