/ Искра Койчева, Дарик Пловдив
Десетки пловдивчани дойдоха пред паметника на Васил Левски на централната алея на Бунарджика, за да почетат 181 години от рождението на Апостола на Свободата Васил Левски. С едноминутно мълчание и падане на колене те отдадоха  почит пред саможертвата на най-светлия и чист образ в националната ни историческа памет.
 
Слово през паметника на Левски произнесе произнесе Таня Караиванова – литератор, член на УС на Общински комитет „Васил Левски“ Пловдив.
 
Излязъл от дълбините на народа Левски се развива като велик революционер демократ. Той не ни е завещал томове съчинения - не това е смисълът и съдържанието на неговия живот. За оставените от него идеологически принципи и завети, важи правилото - малко думи, но богата и просторна мисъл.

Безгранична е вярата на Левски в идеята за „свята и чиста република“. Известни са думите му: „С една обща революция да се направи коренно преобразуване на сегашната държавна деспотско-тиранска система и да се замени с демократска република
“, припомни величието на делото на Апостола тя.

Пловдивчани се преклониха пред подвига на Васил Левски
netinfo

Водещ на честването бе Златко Павлов. В церемонията участваха представителни формирования от Пловдивския гарнизон, военен духов оркестър, венценосци и членове на Комитет „Родолюбие“.

Пловдивчани се преклониха пред подвига на Васил Левски
netinfo

Венци пред паметника на Васил Левски поднесоха признателни граждани, политици, общественици, младежи, ученици.