/ netinfo
Пловдив има нови шампиони в баскетбола. Отборът на "Академик Бултекс 99" до 14 години, завоюва златен требъл – спечели и трите възможни купи, за които участва този сезон - шампионската титла на България, Купата на България и Балканската купа.

В заседателната зала на Община Пловдив заедно със своя треньор – Йордан Иванов баскетболистите показаха спечелените купи. В знак на признателност за подкрепата президентът на клуба Васил Врачев удостои кмета на Пловдив Иван Тотев с медал на „Академик Бултекс 99“ от републиканското първенство.

 „Момчета, благодаря за това, което правите! Тази зала е посрещала много големи шампиони и фактът, че сте тук е доказателство за огромния труд, който сте положили. Голям респект и към ръководството на „Академик Бултекс 99“ и към родителите.

Поздравявам Ви за усилията, които полагате за развитието на баскетбола в Пловдив“, с тези думи кметът на Пловдив Иван Тотев се обърна към младите спортисти. Той допълни, че спортът е сред важните приоритети в политиката на управление на Община Пловдив.

Кметът изрази надежда, че младите спортисти на пловдивския баскетбол ще продължат да прославят града.

„През последните няколко години волейболът и баскетболът показват завидни резултати и ние се гордеем с Вашите успехи“, заключи кметът Иван Тотев.

Последната титла отборът извоюва миналия петък в София, където спечели републиканския шампионат. Купата на България в тази възраст се провежда от миналата година, а Балканската – от тази година.

На турнирите в България – Купа България и държавен шампионат отборът не допусна нито една загуба през целия сезон и записа само победи. Това е същият отбор, който преди 2 години стана държавен шампион до 12 години – отново под ръководството на старши треньора Йордан Иванов.

Община Пловдив подкрепя баскетболните клубове, като всяка година от бюджета на Пловдив се отделят над 100 000 лева. За усилените тренировки им е осигурена и залата на спортното училище „Васил Левски“.

За да изкажат своето уважение, ресорният заместник-кмет по спорта и районните кметове на Пловдив също отправиха своите поздрави и пожелания за бъдещи успехи. За спомен освен тениски с логото на Пловдив - Европейска столица на културата 2019 младежите получиха и вестник „Пловдив градът“ с автограф на кмета Иван Тотев върху снимка, на която той играе баскетбол.