/ iStock/Getty Images
С премиера на спектакъла "Албена" от Йордан Йовков Драматично-куклен театър "Константин Величков" в Пазарджик днес отбелязва 50-годишния си юбилей.

Домът на учителя в Пазарджик става безплатно младежко пространство

С представлението ще бъде дадено и начало на новия творчески сезон, съобщават от културната институция, предава БТА. Режисьор на постановката е директорът на театъра Григор Антонов, а актьорският състав е изцяло от пазарджишката трупа.

Изборът на българската класика не е случаен и кореспондира с годината на откриването на театъра -1969 -та, когато Крикор Азарян поставя "Албена" в Пазарджик с Катя Паскалева в главната роля.

По идея на млади интелектуалци съживяват бившия куклен театър в Пазарджик

Годишнината ще бъде отбелязана и с фотоизложба "Моменти от действието", която включва непоказвани кадри от постановки през 70-те и 80-те години. Посетителите ще видят режисьорите Леон Даниел и Крикор Азарян, както и артистите Катя Паскалева, Илка Зафирова, Невена Коканова, Георги Черкелов, Георги Георгиев-Гец, Милен Пенев, Мая Бабурска и други обичани имена от българските театрални сцени.

По повод юбилея ще бъде представено също специално летописно издание "Драматично-куклен театър "Константин Величков" 1969-2019".
БТА