Още едно възражение срещу кандидатката за шеф на РИО Павлинка Кацарова
Още едно възражение срещу кандидатката за шеф на РИО Павлинка Кацарова / Снимка: Пламена Чонкова

Отпадналият от конкурса за началник на Регионалния инспекторат по образование в Пловдив Димитър Гъбев е подал възражение срещу претендентката от ГЕРБ и общинска съветничка Павлинка Кацарова. Своето несъгласие Гъбев е внесъл при кмета на града Славчо Атанасов, който трябва да го изпрати в София. В него авторът заявява, че не е съгласен с участието на Кацарова в състезанието, защото не отговаря на изискванията, които Министерството на образованието има към кандидатите за поста.

Според Димитър Гъбев образователното министерство тенденциозно е отстранило останалите участници в надпреварата. Не искам никой да ходатайства за мен, но този, който оглави РИО Пловдив трябва да е спечелил по честен начин, категоричен бе той.

Преди около месец друг участник в конкурса Атанас Куртенков подаде възражение срещу Кацарова. Според него финалистката в надпреварата няма професионална квалификация учител, педагогическа правоспособност и нужните 6 години опит като педагог, което противоречи с изискванията на министерството.