Борислав Инчев
Борислав Инчев / Искра Койчева, Дарик Пловдив
Борислав Инчев
98409
Борислав Инчев
  • Борислав Инчев
Още 100 гаража в пловдивския район "Южен" ще отидат в историята. Премахването е в изпълнение на политиката на Общината, съобщи пред Дарик кметът Борислав Инчев.

"Изпратили сме писма до собствениците за прекратяване на разрешителните и сме им дали срок до края на ноември да освободят терените", обясни той.

"Целта ни е при премахването на гаражите в най-скоро време да предоставим на жителите на района платени места със скоби за автомобилите им", подчерта Инчев. Бутнати ще бъдат и метални клетки, под които има комуникации или са поставени върху част от улици, тротоари, в зелени площи, пешеходни пътеки, в близост до жилищни блокове в района и т.н.

Към момента в "Южен" има обособени 22 схеми за паркиране. Търгове са проведени за 6 от тях. От понеделник желаещите могат да подават документи за нови 4-ри схеми, намиращи се на ул." Кичево" с номера от 14 до 52. 

"Това, към което ще се стремя, е в рамките на 10 дни да пускаме порции от между 3 и 5 схеми, които да одобряваме. Там, където има повече от 8 заявления, работим приоритетно по изграждането на пространствата", уточни кметът на "Южен".

Инчев инспектира напредъка по изграждането на 4-те нови детски площадки на територията на детска градина "Ралица" в квартал "Коматево". Той получи уверение от изпълнителите, че новите съоръжения за игра на малчуганите ще са готови за предстоящата учебна година в началото на септември, както и че ще отговарят на всички съвременни изисквания за безопасност.

"С довършването на тези площадки на практика приключва пълното обновяване на детската градина в "Коматево", на която направихме изцяло ново крило за допълнителни групи", припомни кметът на "Южен". Стойността на четирите нови места за игра на децата от ДГ "Ралица" е около 80 000 лева, които са от бюджета на районното кметство.

Още от Борислав Инчев чуйте в звуковия файл.