Физкултурният салон на училището в село Давидково 
Физкултурният салон на училището в село Давидково  / netinfo
Кметът на Смолян Николай Мелемов отмени бедствено положение в общината. Най-пострадал от вятъра вчера е пътят за село Турян, на който има гора от паднали дървета. След 16.00 ч. днес работниците на горското стопанство на общината и доброволци отвориха пътя към селото, което беше отчасти откъснато от света. Хората там са получили храна и лекарства благодарение на доброволци, които са минали по заобиколен черен път.

Кметът на Община Смолян бе категоричен, че хората от къщата, чийто покрив бе отнесен от вятъра, ще получат помощ за възстановяване на щетите.

Бедствено остава положението и в Община Баните.

Заради ураганния вятър над пет населени места са без ток повече от 30 часа. Днес екипи на енергото работиха през целя ден по възстановяването на щетите. В Давидково път бурният вятър отнесе по-голямата част на физкултурния салон, който е ремонтиран преди два месеца. За щастие няма пострадали деца.

А в Стърница пък ураганът отнесе покрива на Пречиствателната станция за питейнни води, която захранва 80% от населението на община Баните. Цял ден екипи разчистваха падналите дървета на пътя в общината.