Оценки от 2 до 4 за  екипа на Славчо Атанасов
Оценки от 2 до 4 за екипа на Славчо Атанасов / netinfo

Оценки от Слаб(2) до Добър(4) получи за първата година от управлението кметската администрация на Славчо Атанасов от политическите сили.

Очаквахме по-интензивно развитие, можеше и по-добре, каза председателят на съветниците от кметската партия ВМРО Камен Шишманов и отдаде слабостите на „тежката политическа криза, причинена от бившия коалиционен партньор ГЕРБ. Година на застоя и на тежките кадрови проблеми с оценка 3, 50 – така оцени първата четвърт от мандата Николай Радев, шеф на съветниците от левицата, които бяха в опозиция 10 месеца, а в последните два замениха ГЕРБ в управляващата коалиция.

Според съветничката от ДСБ Данила Желязкова, в работата на сегашната администрация „липсват дори наченки на управление – всичко е хаос и инерция от предишния мандат”. Тя даде оценка Слаб (2) на Славчо Атанасов като посочи, че нито една от задачите, залегнали в управленската му програма до края на годината не е изпълнена.

Според Желязкова, единственият конкретен резултат от първата година е „подаръкът за БСП” – допускането й за пръв път във властта. Ако някой е вкарал левицата във властта, то това сте вие и ГЕРБ чрез преврата, който се опитахте да направите на кмета, прехвърляйки правомощията му на районните кметове, репликира Камен Шишманов. Децентрализацията на управлението не е преврат, контрира Желязкова.

Николай Радев пък констатира, че и десните партии са признали „необходимостта в управлението да влязат професионалистите от левицата”.

Още от спора и оценките на политическите сили чуйте от прикачените звукови файлове