Обявиха конкурс за нов девиз на Неделино, старият напомнял за корупционни практики
Обявиха конкурс за нов девиз на Неделино, старият напомнял за корупционни практики / smolyannews.com

Община Неделино обяви конкурс за нов девиз, а старият „Няма начин да няма начин“, е свален от сайта и от табелите в града. Сега под герба на общината е изписано пожеланието „Приятно пътуване!“.

Девизът „Няма начин да няма начин“, голяма част от хората в Неделино свързват с корупционни практики и това наложи неговото сваляне от сайта на общината и входно-изходните табели на града”, се казва в официално съобщение на общинската администрация.

Според управниците Неделино е община с богати традиции и духовност и това налага девиза, който я представя пред света да съответства на тези традиции, историята и културата на общината. За това общинската администрация обявява конкурс за девиз.

„Всички предложения може да се изпращат на e-mail: oba_nedelino@abv.bg, като най-добрите ще бъдат публикувани на сайта на общината, а комисия ще избере бъдещия девиз на Неделино. Авторът, чието предложение за девиз бъде одобрено ще получи награда и запазени авторски права”, категорични са от администрацията на родопския град.