район Северен
район Северен / netinfo
В изпълнение на разпоредбите на Наредбата на община Пловдив за реда и условията за намаляване на замърсяването с отпадъци от излезли от употреба МПС, се проведе поредната акция за облепяне на автомобили на територията на район "Северен".
 
Тази политика на районната администрация се провежда регулярно, като по този начин се постига естетизиране и почистване на района, както и в много случаи се освобождават неправомерно заети паркоместа.
 
Служители на район "Северен" със съдействието на III РУ Пловдив, ОП "Паркиране и репатриране" и "Българска рециклираща компания" АД извършиха обход за установяване на излезли от употреба моторни превозни средства (ИУМПС).
 
В резултат са съставени 14 констативни протокола за премахване на излезли от употреба моторни превозни средства, паркирани по тротоарите, улиците, площадките, откритите обществени паркинги, зелените площи и други.
 
Облепените автомобили с предупредителен стикер са на следните адреси:
- бул. "България" № № 40/46/50
- бул. „България“ № 115
- ул. "Милеви скали"
- ул. "Найден Попстоянов"
- ул. „полк. Бонев“
- ул. „Райна Княгиня“
- ул. „Арабаконак“
- ул. „Достоевски“
- ул. „Ален мак“
 
След облепяне на МПС-тата собствениците имат 90-дневен срок, в който следва да преведат автомобилите си в техническо изправно състояние, да ги преместят на частен терен или да ги предадат за разкомплектоване на лицензирани за целта фирми. В следствие на неизпълнени такива предписания следва акция по репатриране на излезлите от употреба МПС-та.
 
От началото на годината на територията на район „Северен“ с предупредителен стикер са облепени 54 ИУМПС. В края на месец юли ще се проведе акция за репатриране на облепените автомобили, чиито собственици не са изпълнили предписанието за премахването им от общински терени или не са ги въвели в движение.
 
Кметът на район „Северен“ Ральо Ралев призовава гражданите да сигнализират за излезли от употреба МПС-та на тел: 032 / 901 165.