Обектите за продажба на течни горива отчитат данните от касовите си апарати
Обектите за продажба на течни горива отчитат данните от касовите си апарати / netinfo

От утре всеки обект за продажба на течни горива трябва да подава в Националната агенция за приходите (НАП) данни от дневния отчет на устройствата с фискална памет, които работят в обекта. Това гласят измененията на наредбата за регистриране и отчитане на продажбите в търговските обекти. Дневните отчети се изпращат по електронен път, подписани с електронен подпис. За целта търговците на течни горива подават заявление за ползване на електронните услуги на НАП.

Всички търговци на течни горива, независимо дали са тествали системата или не, на 1-ви октомври трябва да подадат данни за всяка Електронна система с фискална памет (ЕСФП) за регистриране с дата на първо подаване 1-ви октомври 2009 г. На 2-ри октомври те трябва да изпратят  данни за дневните отчети на всяка ЕСФП, регистрирана на 1-ви октомври.

Всички обекти за търговия с течни горива са задължени да подават данни за дневните си обороти независимо от големината и местоположението им. Нарушението на Наредбата за отчитане на продажбите се санкционира с глоба от 200 до 10 000 лева.