Обединението на зимните центрове Пампорово и Чепеларе вече е факт
Обединението на зимните центрове Пампорово и Чепеларе вече е факт / ски курортите в България

От тази година вече е факт обединението на зимните центрове Пампорово и „Мечи чал“ в Чепеларе. Това бе съобщено от участници в провеждащото се в Пампорово Туристическо изложение „Планините на България - гостоприемство в четири сезона”.

Според изпълнителния директор на „Пампорово” АД обединението е дълго чакано, но самото интегриране на двата ски центъра изисква години работа, за да се утвърдят в единна дестинация. От този зимен сезон лифт картите за Пампорово ще дават право за пътуване и в зоната „Мечи чал”, а свързването на двата курорта ще се извърши с шатъл бусове, информират от „Пампорово” АД.

Рекламата на курорта за предстоящия ски сезон е като марка „Пампорово - Мечи чал“. Туристите ще имат възможност от тази зима с една лифт карта да карат ски и в Пампорово, и в центъра „Мечи чал” в Чепеларе.

За транспортирането на скиорите и сноубордистите ще се движат бусове от Пампорово до Чепеларе, а лифт картите ще играят роля и на билети за автобусчетата. Цените на лифт картите на разширения ски център „Пампорово - Мечи чал” все още не са оповестени. Има планове за свързване и с лифт с пистите на „Мечи чал“, но това влиза в дългосрочната инвестиционна политика на „Пампорово” АД.