Облагородяване
Облагородяване / Кметство район "Централен" - Пловдив
До края на ноември Георги Стаменов завършва два обекта на ул. „Киев“ и на „Богомил“. Проектите са по програма ПУДООС на Министерство на екологията
Ул. „Капитан Райчо“ в отсечката между бул. „Цар Борис III Обединител“ и ул. „Петко Д. Петков“ се сдоби с нов бордюр, който разделя тротоара от зоната за паркиране. „При нас постъпиха много сигнали от граждани, които удрят броните на автомобилите си в прекалено високия бордюр.

Георги Стаменов сред първите на новите пешеходни пътеки в „Централен“

Сега не би трябвало да има проблем,“ коментира районният кмет Георги Стаменов, който лично инспектира приключилия ремонт. В същия квартал район „Централен“ възлага изграждането на детска площадка. Тя ще бъде завършена през м. ноември и се намира на ул. „Богомил“ 47-53.

В рамките на тази година администрацията планира да завърши и площадка с фитнес на открито на ул. „Киев“. Неизползваема общинска постройка в близост ще бъде премахната и на терена ще бъде изграден паркинг за 17 автомобила.

Детски празник в Цар-Симеоновата градина за Европейската седмица на мобилността

Двата проекта се реализират по програма на Министерството на екологията, Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда, което в Пловдив финансира общо 5 проекта, 2 от които са в район „Централен“.

В квартал „Каменица“ и района около „Капитан Райчо“ през 2018 г. Георги Стаменов заедно с кмета на Община Пловдив Иван Тотев откриха паркинг с 55 паркоместа на ул. „Антон Тайнер“, както и дълго оспорваната детска площадка между блоковете на ул. „Капитан Райчо“ 42-44.