Нови 30 см сняг натрупа в Смолянско, няма нови ограничения по пътищата
Нови 30 см сняг натрупа в Смолянско, няма нови ограничения по пътищата / Дарик архив

Нови 30 см сняг натрупа в последното денонощие в Смолянско, като на този етап няма затворени пътища или села без електрозахранване и достъп до тях, твърди заместник-областният управител на Смолян Андриан Петров.

„Въпреки неблагоприятните метеорологични условия, на този етап успяваме да се справим добре и няма въведени нови ограничения по пътищата, освен тези за товарните автомобили, които са валидни от вчера. Нощта е преминала спокойно, нямаме получени сигнали за произшествия или проблеми по общините“, коментира Петров.

От дежурната част на Областна пътно управление в родопския град уточниха, че са в сила ограниченията за всички товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета през проходите „Печинско“ и „Рожен“, където те трябва да са задължително с вериги.

През „Превала“ камионите могат да се движат само без ремаркета и полуремаркета. Има ограничения и по пътищата - Батак-Доспат от граница с обл. Пазарджик до разклон за Сърница, където товарните МПС-та трябва да са без ремаркета и полуремаркета, в участъкът Девин-Доспат-Гоце Делчев – всички товарни коли трябва да са задължително с вериги, както и по пътя Девин-Махалково.

Остава в сила и изискването за вериги на всички автомобили да са с вериги на територията на община Рудозем.

Заради заснежените пътища в Смолян, тази сутрин пожарникари са били извикани да помагат на закъсала линейка на една от улиците в кв. “Райково“. Спешните медици сe отзовали на сигнал за болен в 5.30 ч., но линейката закъсала на ул. „Изгрев“. Огнеборците успели да изтеглят автомобила на Спешна помощ, след което пациентът е бил откаран в местната болница.

Шофьор пострада докато слага вериги на една от улиците в Смолян. Инцидентът станал снощи коло 17.00 ч. на ул „Невястата“. Тогава, 36-годишният мъж се опитвал за сложи вериги против буксуване на „Ауди“-то си, което закъсало на пътя. В същото време, микробус „Фиат Скудо“, управляван от 20-годишен младеж се удря в леката кола. За радост, пострадалият се е разминал само с контузия на главата, прегледан е в МБАЛ - Смолян и е освободен за домашно лечение.