Ягодинска пещера
Ягодинска пещера / /Дарик архив
Близо 41 000 туристи са посетили Ягодинската пещера през 2017 г., съобщи пред Дарик Сергей Генчев - уредник на пещерата в Родопите. В сравнение с 2016 г. бройката на туристите се запазва почти същата, но се наблюдава лек спад на желаещите да се бракосъчетават в пещерата - имало е едва 16 брачни церемонии, като последната е била през ноември. За настоящата година все още няма заявка за подобна церемония.

„В момента пещерата е излъскана, като са изчистени всички мъхове по скалните образувания, както и по осветителните тела, така да се каже сме я изкъпали и блести отвсякъде“, коментира още Генчев.

По време на празниците, пещерата се е радвала на интерес от страна на туристи, които са предпочели Смолянско за празнуване на Коледа и Нова година.

Според Генчев, в момента другата туристическа забележителност в района на село Ягодина - Орловото око се радва на засилен интерес от посетители, като според него там напливът е голям. „Има туристи, които се връщат по няколко пъти, за да са качат на Панорамната площадка“, коментира още Генчев.