Над 1200 състезатели от 69 страни ще участват на Световното първенство по кану-каяк
Над 1200 състезатели от 69 страни ще участват на Световното първенство по кану-каяк / Валери Станков, Дарик Пловдив

Над 1200 състезатели от 69 страни ще участват на Световното първенство по кану-каяк за юноши, младежи и девойки до 23 години, което ще се проведе от 26 до 29 юли на Гребния канал в Пловдив. България ще бъде представена от 30 състезатели, които ще участват в 24 дисциплини.

„Най-големи надежди за добро представяне възлагаме на пловдивчанина Ангел Кодинов. Няколко от състезателите ни нарушиха тренировъчния процес, заради здравословни проблеми, но се надяваме всичко да е отшумяло и да се представим на ниво пред родна публика”, това заяви старши треньорът на националите Милко Казанов.

„И аз бях сред момчетата прекарали вирусно заболяване. Два дни не тренирах, но до деня на старта се надявам вече да съм във форма. Имам мечта, която ще споделя след състезанието”, допълни звездата в българския тим Ангел Кодинов.

Изпълнителният директор на БФКК Евелина Петрова изрази увереност, че Пловдив ще се справи с организацията на поредния голям форум , но не скри разочарованието си от липсата на втори гребен канал.

Зам.-кметът на Пловдив Георги Титюков заяви, че се надява делата за втория гребен канал да приключат и най-после да започне строежа на допълнителното съоръжение.

Официалното откриване на шампионата ще бъде на 25 юли от 18:30 часа и вместо на Античния театър, заради прогнозата за дъжд ще се проведе в зала "Колодрума”.