/ Дарик архив
Мъж опита да подкупи полицай, предлагайки му 100 лв, за да отърве брат си, който бил хванат да шофира пиян, съобщават от пресцентъра на МВР – Смолян. Всичко се разиграва в малките часове на тази нощ, когато полицейски патрул спрял за проверка малко преди 02.00 ч. "Фолксваген“ – Поло на ул."Васил Райдовски" в Смолян. При нея е установено, че 41 – годишният К.К. от доспатското село Любча е седнал зад волана след употреба на алкохол с концентрация 1,5 промила.

Непосредствено след извършване на тестването с техническо средство, пътуващият в автомобила М.К. на 39 години от с.Любча е направил опит да даде дар – парична сума в размер на 100лв., на полицейския служител, който бил част от екипа, извършващ проверката. Целта на 39-годишния мъж била да осуети проверката срещу брат си, който управлявал лек автомобил под въздействието на алкохол. Двамата мъже са задържани за срок от 24 часа, със заповед на началника на РУ-Смолян.

Срещу К.К. е образувано бързо производство за управление на моторно превозно средство под въздействието на алкохол, за което предвиденото по закон наказание е лишаване от свобода от една до три години и глоба от двеста до хиляда лева. Срещу М.К. е образувано бързо производство за даване на подкуп на длъжностно лице – полицейски служител, за което предвиденото по закон наказание е лишаване то свобода до десет години и глоба до петнадесет хиляди лева. Работата по двата случая продължава, материалите са докладвани на прокуратурата.