Млада партия тръгва със силен старт от Пловдив и със заявка за пълна промяна в основните закони на страната
Млада партия тръгва със силен старт от Пловдив и със заявка за пълна промяна в основните закони на страната / БСДД
Млада дясна партия тръгва със силен старт от Пловдив със заявка за пълна промяна в основните закони на страната
91408
Млада дясна партия тръгва със силен старт от Пловдив със заявка за пълна промяна в основните закони на страната
  • Млада дясна партия тръгва със силен старт от Пловдив със заявка за пълна промяна в основните закони на страната

Изцяло да отпаднат държавните субсидии за политическите сили, но да се дават такива на медиите по време на предизборни кампании. Да се приеме Закон за т.нар. групово финансиране на партиите. Да се премахне минималната работна заплата в България и всеки български гражданин, който има валидна адресна регистрация, да получава базов доход от 500 лв. на месец, а всички деца и юноши до 18 години - по 250 лв. Това са само част от непопулярните и утопични на пръв поглед големи реформи в управлението на държавата, които са в основата на програмната платформа на Българския съюз за директна демокрация.

Създадената през декември 2015 г. гражданска организация набира сили в регионални структури, определени като зони, най-активната от които е зона “Тракия” с център Пловдив. На редовните срещи в града под тепетата участват предимно млади хора с различни интереси и много представители на дребния и средния бизнес. След взетото решение БСДД да тръгне към очакваните извънредни парламентарни избори със сериозна заявка, съпредседателят нa партията Георги Неделчев даде първoто си интервю за Дарик радио. На въпрос защо участва в президентските избори като кандидат за вицепрезидент точно с рокера Камен Попов, Неделчев отговори, че е имало нужда да “погледне нещата отвътре и да покаже, че всеки български гражданин може да участва в политиката на страната.

В програмата за управление на БСДД реално се залага на пълна промяна в основните закони на страната. Освен въвеждането на безусловен базов доход за всеки български гражданин, който ще се формира въз основа на БВП, от съюза предлагат и почти пълно премахване на преките данъци, за сметка на косвените. Базовият доход ще се получава по карта и ще може да се харчи само за услуги и продукти от първа необходимост, което ще стимулира, според тях, българско производство. По този начин ще се избегнат злоупотребите със социалните и детски надбавки, обясни Неделчев. Според екипа му здравеопазването и образованието могат да бъдат напълно безплатни.

Представителите в Народното събрание да са само 100. 10 да са географските райони, на които oт БСДД вече са разделили страната. На въпроса как от БСДД смятат да са коректив в политиката, след като на президентските избори са събрали малко над 5000 гласа, Неделчев отговори, че са готови всеки ден да се срещат с хората от страната и да коментират радикалните политики, които те предлагат.

Каква трябва да е новата парична реформа в България, така че да се спре опасната въртележка с дълговите пари, как да работи Здравната система, без да плащаме здравни осигуровки, има ли надежда да се справим с пагубните последствия oт демографската криза и можещите българи в чужбина да се върнат по родните си места...? Всичко това може да чуете в пълното интервю с Георги Неделчев от прикачения звуков файл.