Министър Ангелкова представя в Пловдив очакванията за зимния сезон
Министър Ангелкова представя в Пловдив очакванията за зимния сезон / Дарик архив

Министърът на туризма Николина Ангелкова и кметът Иван Тотев ще открият заседанието на Националния съвет по туризъм (НСТ), което ще се състои днес в Пловдив.

В рамките на дискусиите ще се докладват резултатите от Лято 2016 и прогнозите за предстоящия зимен сезон. Ще бъдат представени също отчетите на Комисията за защита на потребителите, Българската агенция по безопасност на храните, Националната агенция за приходите и МВР за изтеклото лято и за готовността им за Зима 2016/2017.

Заседанието е закрито, а неговото начало е от 14:00 часа в залата на хотел „Ландмарк Крийк“ в Пловдив.

Пловдив е втората община след Велинград, която става  домакин на този висок форум.

След обяд, участниците във форума ще посетят Малката базилика, а вечерта ще уважат празника по повод 10-годишния юбилей на Туристическия информационен център към Община Пловдив, на който ще присъстват многобройни гости, партньори и представители на туристическия бранш от Пловдив.

Министър Ангелкова представя в Пловдив очакванията за зимния сезон
netinfo
Изнесеното заседание на Националния съвет по туризъм ще бъде ръководено от министъра на туризма Николина Ангелкова. На събитието се очаква да присъстват още зам.-министър Ирена Георгиева, председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) Благой Рагин, зам.-министри, членове на НСТ, както и председателите на други национално представени браншови сдружения.

На следващия ден, 29 октомври, за членовете на съвета Община Пловдив е подготвила посещение на Археологическия музей и Римския стадион. Организатори на форума са Община Пловдив чрез ОП „Туризъм“, Министерството на туризма – офис Пловдив, със съдействието на ОИ „Старинен Пловдив“.