нова снежна покривка в смолянско
нова снежна покривка в смолянско / netinfo
В Мугла снежната покривка надхвърля 10 см
Над 50 машини са били мобилизирани през нощта в Смолянско, за да почистят новонавалелия сняг в региона. Техниката е била изкарана в малките часове на нощта, след като по високите части в областта е валяло интензивно сняг, съобщиха от дежурната част на Областното пътно управление.

„Колегите успяха да се справят отлично и в момента няма въведени ограничения по пътищата по републиканската пътна мрежа в областта. Новата снежна покривка е от 5 до 10 см, като най-много сняг наваля в Пампорово и прохода „Превала, коментираха още от Областно пътно управление. По пътните настилки на „Рожен“ е имало предимно киша, но и тя е почистена.

Смолянското село Мугла, също осъмна с нова снежна покривка, която надхвърля 10 см. До момента данни за проблеми с достъпа до селото няма.

Ограниченията, които са валидни в областта са по пътя Пампорово-Смолян, където е има забрана за движение на автомобили с тегло над 3,5 тона, както и по Арда-Горна Арда, където е забранено движението на моторни превозни средства с маса над 10 тона, поради пропадане и стесняване на една от пътните ленти.