ВК Марица
ВК Марица / Валери Станков, Дарик Пловдив
Волейболният шампион на България Марица (Пловдив) загуби от руския Динамо (Казан) с 0:3 (19:25, 23:25, 23:25)  в първия си мач от група ”С” на Шампионската лига при жените. Въпреки поражението пловдивчанки бяха изпратени с аплодисменти от над 3500 зрители наблюдавали дебюта на български тим в груповата фаза на Шампионската лига.
 
Марица спечели първата точка в мача, но лидера в руското първенство от самото начало показа класата си и без никакви колебания спечели първата част с 25:19.
 
Във втория гейм силната игра на Нася Димитрова не позволи на Динамо да се откъсне с повече от три точки. Марица дори успя да поведе на два пъти - при 17:16 и при 20:19, но носителят на Купа ЦЕВ от тази година спечели следващите три разигравания и затвори гейма при 25:23.
 
В третата част руският вицешампион водеше и при двете технически прекъсвания, като успя да направи сериозна разлика, но няколко поредни успешни атаки на Кремена Каменова стопиха аванса на Динамо до една точка- 24:23. При последното разиграване в мача топката бе подадена към отлично игралата Ирина Воронкова, която направи поредната си успешна атака и донесе победата за руския тим.
 
Най-резултатен играч в мача стана Нася Димитрова, реализирала 18 точки, 6 от които от сервис. Кремена Каменова добави 13 за българския отбор. Четири волейболистки от Динамо, включително и българката Елица Василева записаха по 12 точки.
 
Въпреки загубата старши треньорът на Марица Иван Петков е сигурен, че пловдивчанки ще запишат запомнящо се участие в групите на Шампионската лига.
„Бяхме в ритъма на мача. Нивото и опитът на нашия съперник си казаха думата. Трудно е срещу този отбор да си активен в атака", каза Петков.

"Ние не мислим, че сме си свършили работата с класирането в групите. Имаме нашите амбиции и ще ги следваме. Ще гоним едно от първите две места в групата”,  завърши наставникът на Марица.

Следващите срещи от надпреварата са догодина. На 11 януари (четвъртък) от 18:30 часа отново в Колодрума Марица посреща шампиона на Сърбия Визура, а полския Химик е домакин на Динамо (Казан).