/ Тина Соколова
Прогнозите за лошо време наложиха специалния празник за 1 юни „С деца по теснолинейката“. По план груповото пътуване трябваше да бъде по зелените ливади край гара Долене между Септември и Велинград, където има прекрасни условия за пикник и игри на открито.

Теснолинейката отесня за желаещите да посрещнат 3 март в нея (СНИМКИ)

Груповите празнични пътувания по единствената у нас работеща теснопътна линия се провеждат от години и дори студовете на Трети март не са ставали причина за отмяна или дори отлагане. Когато обаче става дума за деца, отговорността е още по-висока.

„Предвид особеностите на района и лошите метеорологични прогнози смятаме за неподходящо провеждането на мероприятието, за да няма разочаровани гости. Гара Долене е разположена в труднодостъпен район, като площите за подслон при лошо време са ограничени и недостатъчни, а очакваните дъждове през идните дни ще намокрят поляните и ще направят игрите и разходката сред природата неприятни“, обясниха от гражданското сдружение „За теснолинейката“.

Младите ентусиасти не пропускат да припомнят на гражданите да следят сайта и фейсбук групата им, където ще бъдат обявени следващи подобни събития.