Курбан за здраве и благоденствие в с. Крислово на Малка Богородица
Курбан за здраве и благоденствие в с. Крислово на Малка Богородица / netinfo

Традиционният курбан за здраве, късмет и благоденствие на жителите на с. Крислово ще бъде отслужен от отец Красимир Нешев на 8 септември, когато православната църква чества празника Малка Богородица. Той ще бъде осветен между 11 и 11,30 ч., но този път няма да е под открито небе, защото жителите сами съградиха за случая навес в двора на храма „Рождество на Пресвета Богородица“.

Всички средства за навеса, над 3500 лв., са от дарения от жителите на селото, като много от тях са се включили и с доброволен труд в изграждането.

Курбан за здраве и благоденствие в с Крислово на Малка Богородица
netinfo
Миряните от селото ще се помолят на курбана за помощ и подкрепа, за да бъде възстановена по-бързо църквата „Рождество на Пресвета Богородица“, където от години не се правят служби, сватби и кръщенета. Сегашното състояние на храма е опасно и заплашва здравето и живота им.

Курбан за здраве и благоденствие в с Крислово на Малка Богородица
netinfo
"Изключително съм благодарен на всички за огромната помощ и усилия, които положиха да направим този навес, убеден съм, че с общи усилия ще възстановим и църквата", заяви кметът Димитър Андреев. Продължава набирането на средствата за ремонт, необходими са поне 50 000 лв. За целта бе създадено Сдружение с обществено-полезна цел. То разкри сметка в банка ДСК.

Църква Рождество Богородично

С. Крислово

BGN

BG30STSA93000017383211

STSABGSF