Костадин Димитров поведе над 1300 колоездачи за старта на Велосезон 2019 в „Тракия”  
Костадин Димитров поведе над 1300 колоездачи за старта на Велосезон 2019 в „Тракия”   / Община Пловдив
Площадът пред кметството в „Тракия” се оказа тесен за всички желаещи да се включат в шествието, с което бе даден официалният старт на Велосезон 2019 в района. Над 1300 участници от всички възрасти се включиха в организираната за осма поредна година инициатива на кмета на „Тракия” Костадин Димитров. По традиция той застана начело на шествието, което потегли от велоалеята на бул. „Освобождение” и премина по 3-километрово трасе по новата мрежа за велосипедисти.

Финалът бе в парк „Лаута”, където бе организиран истински празник с много музика и награди. На късметлиите в томболата бяха раздадени 10 велосипеда, един велоаргуметър, 100 ранички и много други подаръци.

„Всяка година се увеличава броят на нашите съграждани, които използват велосипеда като алтернативен и екологичен транспорт. Това е благодарение на изградената от Община Пловдив велоалейна мрежа и добра инфраструктура в града”, подчерта кметът на район „Тракия” Костадин Димитров и пожела безавариен сезон на колоездачите. Той благодари за подкрепата на председателя на сдружение „Велосити” Агоп Дадикодзян,  партньорите и спомоществувателите.

Денят в обновения парк „Лаута” продължи с анимация за децата,  игри с велосипеди, тротинетки и ролери, отборни високоскоростни състезания с велосипеди и други празнични инициативи.