Кметът на Розино: Няма етническо напрежение в селото
Кметът на Розино: Няма етническо напрежение в селото / снимка: novini.bg

Обстановката в Розино е спокойна, няма никакво етническо напрежение между българи и роми след смъртта на Георги Рогачев. Това заяви за Дарик кметът на карловското село Димитър Петров. По думите му, хората отишли спокойно на работа сутринта, а децата им – на училище.

Кметът опроверга информацията, че напрежението в Розино е ескалирало, след като вчера е починал бизнесменът Георги Рогачев. Той бе пребит с лопати и колове миналия месец край собствената му газстанция от десетки роми. Причина за разпрата станаха 20 лв., оставени като капаро за гориво.

Две седмици след инцидента рокери от цялата страна протестираха край Розино против ромските набези. Такъв мирен протест е имало и тази сутрин, организиран от сопотски мотористи.

„Не нагнетявайте допълнително напрежение, такова няма. Не знам кога се е провел днес този рокерски протест, но аз научих за него от медиите”, каза кметът на карловското село.

Димитър Петров допълни, че е подал втора жалба в Районна прокуратура – Карлово, защото бил наклеветен като подстрекател на напрежение между роми и българи в селото.