/ DarikNews
"Пловдив ще тегли заем в размер на 40 милиона лева, почти три пъти по-малка сума от първоначално предвидената". Това каза пред журналисти кметът на града Здравко Димитров.

По думите му "докато ние решим какво искаме и как го искаме" други градове като Благоевград, Стара Загора, Бургас и София вече са изтеглили заеми. Причината, според него е, "че сме пловдивчани, не можем да се разберем и не гледаме всички в една посока, за съжаление".

Строят нов завод край Пловдив

Димитров подчерта, че проектите, които няма да бъдат финансирани чрез заем, също ще бъдат реализирани. За "Модър Царевец" са отделени пари, има избран изпълнител за улица "Даме Груев", за пробива под Водната палата също ще направя възможното за да осигурим средства, както и за нова техника на "Градини и паркове", каза още кметът.

Той съобщи, че община Пловдив е глобена с 2 милиона лева. Трябва да връща 1 500 000 лева по ОП "Региони в растеж", тъй като средствата били изхарчени неправомерно от предходната местна власт за облагородяване на района около булевард "Марица".

Общината трябва да плати и санкция от 500 000 лева такса битови отпадъци, той като община "Родопи" не си е плащала своята част на сметището, където оператор е община Пловдив и е длъжна да събира от останалите общини таксата.
БТА