Новата фабрика ще е с над 20 000 кв. м площ и се очаква да осигури много работни места в региона
Заместник-министърът на икономиката Яна Балникова участва в церемонията по първа копка на нова производствена база на компания за медицинска апаратура в Пловдив.

„От изключителна важност е, че новата фабрика ще допринесе за създаването на много нови работни места и облагородяването на региона. С този проект Пловдив върви с една стъпка напред към превръщането на района във водеща индустриална зона на Балканите“, заяви Балникова.

Пускат обществена поръчка за нови седалки на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив

Тя поздрави ръководството на компанията за впечатляващите резултати на международния пазар и силния екип от професионалисти, които запазиха работните си места по време на пандемията.

„Надявам се да продължите да развивате бизнеса си в България и да разкривате нови работни места у нас“, каза още тя.Новата фабрика за медицинско оборудване ще  бизнася продукти за над 100 държави в цял свят. Плановете са тя да бъде завършена до 2023 г.

На церемонията присъстваха още изпълнителният директор на Българска агенция по инвестициите Стамен Янев, посланикът на Чешката република в България Н. Пр. Лукаш Кауцки, изпълнителният директор на компанията BTL Industries Георги Петков, както и представители на Община Пловдив.

 Инвестицията в проекта надхвърля 20 милиона лева. Новата база, в която ще се произвежда пълното портфолио от модерна медицинска апаратура на BTL, ще бъде разположена в централната част на Пловдив и ще заема над 25 000 кв. м. етажна площ.

Тя ще създаде над 500 нови работни места и ще допринесе за икономическото развитие на региона и разрастване на производството на компанията, като по-голямата част от него ще бъде подготвена зa изнoc в над 110 държави на 6 кoнтинeнтa, бе съобщено при представянето на новата база.