Кметовете на Западен и Тракия настояват за децентрализация на местната власт
Кметовете на Западен и Тракия настояват за децентрализация на местната власт / Dariknews.bg

Няма плановост и обща визия за града, работи се на парче. Това, което виждаме, е организиран хаос в управлението на града, заяви в студиото на Дарик кметът на „Западен" Здравко Димитров. Недостатъчното финансиране на районите е основен проблем за кметовете, каза още той. Според него бюджетът на община Пловдив за 2010-та вече е изхарчен и затова не очаква достатъчно пари за районните кметове. Централизацията в управление

Кметовете на "Западен" и "Тракия" настояват за децентрализация на местната власт
netinfo
то на града е голям недостатък, смята той.

Недостигът на детските ясли е основният проблем на „Тракия". Затова в бюджета за 2010-та година на общината, настоявам най-вече за осигуряване на финансиране на проекта за нова детска ясла в района, каза кметът Гиньо Матев. 2 милиона лева е поискал той за реализация на улица „Проф. Цветан Лазаров", която ще свърже „Тракия" с центъра и 480 хил. лева за предварителните дейности при реализацията на проекта за парк Лаута. Трябва да се промени законът и управлението да се децентрализира, подкрепи тезата на колегата си Здравко Димитров кметът на „Тракия" Гиньо Матев.

Чуйте цялото интервю от прикачения звуков файл.

Обработените до момента данни в класацията на Дарик радио, в-к „Твоят ден" и Нова Българска Телевизия (НБТ) „Кой е най-добрият квартал за живеене в Пловдив" сочат, че район „Централен" е безапелационен фаворит с 40% от гласовете. Районите „Западен" и „Тракия" са на второ място с по 19% одобрение.