/ МВР
Известни касоразбивач и взломаджия, обрали супермаркет в Асеновград като във филмите, бяха оставени в ареста за постоянно от Асеновградския районен съд.

МВР

45-годишният пловдивчанин К.П. и 57-годишният варненец С.Г., заедно с още един крадец на 35 години от Пловдив, бяха задържани на 2 декември по обяд, след като по-рано сутринта е получен сигнал в полицията за кражбата в търговския обект.

Когато полицаите пристигнали на място установили, че двамата сумата е открадната от разбита каса, монтирана в офис към търговския обект, а в помещението извършителите са влезли през прозорец с помощта на стълба.

Освен парите, били задигнати също записващо устройство и 20 стека цигари на стойност около 1000 лв. от различни марки.

Разкриха крупна взломна кражба на 20 000 лв. от магазин в Асеновград (СНИМКИ)

Веднага ченгетата започнали да ги издирват. Направен бил анализ на предоставени записи от камерите на Агенция "Пътна инфраструктура" и сектора за видеонаблюдение към оперативната дежурна част ОД на МВР. Така криминалистите успели да засекат автомобила на извършителите, а по обяд да задържат и самите тях.

Оказало се, че и тримата са с богато криминално минало и осъждани, известни като касоразбивачи и за взломни кражби.

В хода на извършените претърсвания на жилище, автомобил, магазин и гаражи в Пловдив, са иззети маски, отвертки, щанги - тип „кози крак“, радиостанция, 15 хиляди лева и други веществени доказателства. Открити са и част от откраднатите пари и цигарите.

Определението на съда в Асеновград може да бъде обжалвано в тридневен срок пред Окръжния съд в Пловдив.