Капон: Заставам зад общ десен кандидат за кмет в Пловдив
Капон: Заставам зад общ десен кандидат за кмет в Пловдив / netinfo

Ще приема предложение да се кандидатирам за кмет на Пловдив или ще подкрепя друг общ кандидат на десницата, ако има съвпадение в позициите и програмите ни за управление на града. Това каза пред Дарик независимия народен представител и член на ръководството на “Европейски демократичен път” Мария Капон.

По думите й, шансовете на издигнатия от коалицията ГЕРБ и ВМРО-Славчо Атанасов, са изключително сериозни, но в нито едни избори няма предварително спечелен мач. Доказва го развоя на събитията от втората кампания на президента Петър Стоянов, когато всички бяха убедени, че той ще спечели отново, но това не стана, припомни Капон. Тя уточни, че от важно значение за десните в Пловдив е и решението на д-р Чомаков, от когото СДС очаква да чуе дали ще се кандидатира за трети мандат.

Няма предрешени коалиции, докато няма подписани споразумения, но реалната предизборна надпревара и балотажа, ако се стигне до такъв, ще бъдат между двама десни кандидати, подчерта Капон. 25-ти август е крайната дата, до която трябва да е ясна номинацията на СДС за кмет на Пловдив. Сините в града вече обявиха, че ще търсят друг собствен кандидат, ако д-р Чомаков не заяви участие в надпреварата за следващ мандат.