Избори
Избори / Дарик Враца
Освен ГЕРБ и БСП, пълна листа от 22-ма кандидати за народни представители в Пловдив се очаква да регистрира днес и партията на Лютви Местан "Демократи за отговорност, свобода и толерантност” (ДОСТ), разбра Дарик. Водач на листата ще е пловдивчанинът Кемал Тинев, който бе зам.-председател на Народна партия „Свобода и достойнство“ (НПСД).

До момента 12 партии и коалиции са регистрирали своите листи за участие в извънредните парламентарни избори в Пловдив град на 26 март т.г. ПП Българския демократичен център (БДЦ) има само един кандидат, а Жорж Ганчев води “Коалиция на недоволните”. ДПС отново залагат на Петя Раева (в града) и Джевдет Чакъров (в областта).

С пълна листа от 22-ма кандидати ще се явят и от Коалиция АБВ - Движение 21. Очаквано начело на листата е областният координатор на АБВ, бизнесменът Владимир Маринов.

Основателят на „Съюз за Пловдив“ Дани Каназирева ще води листите на дясното обединение „Нова Република“  в 16-и многомандатен избирателен район Пловдив-град и в 17-и район в областта.

Листата на коалиция „Реформаторски блок – Глас народен“  е от 15 човека. Както Дарик вече ви съобщи, водач е бившият военен министър Николай Ненчев.
Дарик научи още, че в областта начело на политическата формация се спряга името на Божидар Лукарски.

Водачите на ГЕРБ и БСП вече са ясни - в Пловдив Бойко Борисов се изправя срещу социолога Иво Христов, а в областта начело са ген. Константин Попов от ГЕРБ и досегашният депутат от левицата Георги Търновалийски. 

Бившият правосъден министър Христо Иванов е водач на листата на "Да, България" в Пловдив, а в областта - Велизар Шаламанов, ексслужебен министър на отбраната. 

Срокът за регистрация на кандидат-депутатските листи в районните избирателни комисии изтече днес в 17 часа.