Испанците пристигат през февруари за стадион „Пловдив”

Испанците пристигат през февруари за стадион „Пловдив”
Испанците пристигат през февруари за стадион „Пловдив” / снимка: dariknews.bg/архив

Испанските инвеститори и Христо Стоичков ще дойдат в Пловдив през месец февруари, за да представят инвестиционните си намерения за стадион „Пловдив". Това заяви в предаването „Комнетирай трудно" зам.-кметът по общинска собственост и строителство инж. Димитър Кацарски. Той обясни, че съдбата на стадиона ще бъде решена, след като общината се запознае с инвестиционните планове на испанците.

През месец ноември миналата година трябваше да бъде сформирана работна група с представители на областна управа и община Пловдив, която да  анализира състоянието на стадион Пловдив и имотите около него. Групата трябваше до 15 декември да изчисти неразбориите около собствеността на имотите в района на стадиона и да ги представи на испанските инвеститори от фирма „Абелсир", които са готови да инвестират до 100 млн. евро.  

Техният проект включва футболен стадион с 25 000 седящи места, лекоатлетически стадион с 9 000 седящи места, музей и няколко футболни терена с различни размери. Предвидени са и плувен басейн с площ 4 500 кв. м, 21 тенис корта, включително покрит корт с капацитет 5 000 седящи места, МОЛ с площ 95 000 кв. м, хотел с площ 3 000 кв. м, бизнес помещения с площ 40 000 кв. м и 3 200 паркоместа.